T O E K O M S T B E S T E N D I G

WONING MET AARDWARMTEPOMP EN ZONNEPANELEN

Duurzaam en comfortabel

De woningen in Quatrebras Park zijn duurzaam en comfortabel. Geen ouderwetse gasaansluiting, maar een lage temperatuursysteem met individuele aardwarmtepomp die op alle verdiepingen zorgt voor vloerverwarming in de winter en vloerkoeling in de zomer. Dit zorgt voor een altijd aangenaam binnenklimaat. Het is één van de meest luxe, solide en duurzame systemen die je in een nieuwbouwwoning kunt krijgen. Zeker door de combinatie met het mechanische ventilatiesysteem voorzien van warmteterugwinning en de hoogwaardige isolatie van de woning. Bovendien zorgen de zonnepanelen op de daken voor een duurzame energieopwekking. Afhankelijk van onder andere de ligging zijn de woningen in Quatrebras Park of energieneutraal (typen Tournesol, Laurier-Rose, Lavande en Bougainville) of ze hebben een Nul op de Meter (NoM) (Camomille). Indien gewenst kan in geval van Laurier-rose de keuze worden gemaakt voor Nul op de Meter.

Energieneutraal

(Tournesol, Laurier-Rose, Lavande en Bougainville)

Energieneutraal betekent dat de woning een energieprestatie (EPC) van 0 heeft. De woning wekt met zonnepanelen genoeg energie op voor het gebouwgebonden energiegebruik, zoals verwarming en ventilatie. Met een energieneutrale woning draag je bij aan een beter klimaat en milieu. Bovendien zorgt het voor veel lagere energielasten waardoor je bij een aantal banken tot wel €15.000 extra hypotheekruimte kunt krijgen.

Nul op de Meter

(Camomille)

Nul op de Meter is het meest duurzame woonconcept van dit moment. Hierbij wordt niet alleen de energie die nodig is voor het gebouwgebonden energieverbruik door zonnepanelen opgewekt, maar óók de energie die nodig is om te voorzien in het huishoudelijke verbruik voor bijvoorbeeld de wasmachine en vaatwasser. De CO2-uitstoot en de energielasten zijn bij deze woning nihil. Hierdoor kun je bij een aantal banken tot wel €25.000 extra hypotheekruimte krijgen.

Een groen netwerk

Badhoevedorp vormt een belangrijke schakel in de ecologische verbinding tussen Amsterdam en Haarlem. De reden dat veel dieren hier graag verblijven. Daarom worden er naast dierenverblijfsplekken in het park en aan de gevels van woningen ook andere natuurinclusieve maatregelen genomen, zoals vergroening van de wijk. Quatrebras Park vormt straks een prachtig aaneengesloten netwerk van groene lanen, groene plekken en wandelroutes. Het Lint verbindt het bestaande dorp met nieuwe deelgebieden. Zo ontstaan er mooie groene routes binnen het dorp en naar groengebieden buiten het dorp, waarmee de oriëntatie van het dorp op het omliggende landschap wordt versterkt.

Start verkoop Quartier II

AM is gestart met de verkoop van de eerste 52 van de circa 200 woningen in Quatrebras Park, Quartier II.